5. juni 2024

Lancering af www.teaterikolding.dk – Den Samlede Indgang til Teaterlivet i Kolding

Kolding Egnsteater, Kolding Teaterforening og Dronning Dorothea Teatret forener nu kræfterne for at lancere en fælles digital platform: www.teaterikolding.dk. Samtidig harmoniserer de deres rabatordninger, så publikum kan opnå abonnementsrabat uden at skulle forholde sig til hvem der udbyder forestillingen.

Den nye hjemmeside vil være den ultimative indgang til Koldings rige teaterliv, hvor publikum let kan danne sig et overblik over teateroplevelser i Kolding og købe billetter til forestillinger på tværs af de tre teaterudbydere. Tidligere skulle man f.eks. vælge om man ville have årskort hos Kolding Egnsteater eller være abonnent hos Kolding Teaterforening. Mens Dronning Dorothea Teatret havde nogle helt tredje rabatter.

Steen Krogh, bestyrelsesformand for Kolding Teaterforening, udtaler: “Sammen skaber vi et rum, der styrker samhørigheden i kulturen. Det er mere end bare et billetkøb; det er en invitation til at fordybe sig i Koldings rige teaterkultur. Vores abonnenter kan se frem til et større og bredere teaterudbud.”

Kirsten Knudsen, bestyrelsesformand for Dronning Dorothea Teatret, uddyber: www.teaterikolding.dk er en fejring af teatermangfoldigheden i Kolding. Tænk at man kan gå i teatret 2-3 gange om ugen fra september til april hvis man har lyst! Det viser hvor stærk en teaterby, vi er. Vi ser frem til at udveksle tilskuere på kryds og tværs og binde byen sammen både virtuelt og geografisk.

Direktør for Kolding Egnsteater, Jakob Tekla Jørgensen, deler sin begejstring for initiativet og udtaler: “Med www.teaterikolding.dk er vi banebrydende i Danmark. Mange steder bliver der flere billetsystemer og platforme, som gør det helt uoverskueligt for publikum. Det viser den store samarbejdsvilje, gensidige tillid og vision der er blandt Koldings kulturinstitutioner, at vi kan gøre det her. Vi kommer helt sikkert til at savne vores årskort, men sådan er det: Man må ofre noget hvis man vil opnå noget større og bedre i fremtiden.”

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Direktør for Kolding Egnsteater; Jakob Tekla Jørgensen tlf. 23 45 26 76

Formand for Kolding Teaterforening; Steen Krogh tlf. 21 13 90 50

Formand for Dronning Dorothea Teatret; Kirsten Knudsen tlf. 24 41 35 25


12. oktober 2023

Kolding Egnsteater og Rasmus Vemmelund går sammen om ny teatercafé

Kolding Egnsteater er begejstrede for at annoncere den seneste tilføjelse til deres kulturscene – for d. 26. oktober 2023 længe åbner en teatercafe kaldet ”Fru Maja”. Denne spændende nyhed markerer en milepæl i teatrets bestræbelser på at skabe en berigende oplevelse for publikum. Caféen vil blive forpagtet af den kendte kok Rasmus Vemmelund og vil byde på en eksklusiv menu i smukke omgivelser.

 

Kolding Egnsteaters direktør Jakob Tekla Jørgensen udtaler:

“Vi er glade for at byde Fru Maja velkommen til Kolding Egnsteater. Denne café er mere end bare en spiseoplevelse; den er en del af vores engagement i at skabe et rum, hvor kultur og kulinariske oplevelser går hånd i hånd. Rasmus Vemmelund er en anerkendt kok, og hans talent og lidenskab vil uden tvivl berige publikums teateroplevelser.”

 

”Fru Maja” – en kulinarisk oplevelse: Publikum får kulinarisk oplevelse, der passer perfekt til teatrets atmosfære. Kokken Rasmus Vemmelund, der har opnået ry for sin kreativitet og sans for detaljer, vil præsentere en simpelt spisekort, der kombinerer lokale råvarer og internationale smage. Gæsterne kan se frem til en udsøgt spiseoplevelse, der passer til ethvert humør. Dette er en mulighed for at nyde førsteklasses mad i en atmosfære, der emmer af kunst og teatermagi.

 

Rasmus Vemmelund deler sin begejstring:

“Vi glæder os til at sætte præg på endnu en af Koldings kulturinstitutioner.  Det bliver et  stærkt samarbejde, i et hus, der er i rivende udvikling. Vi glæder os til at lave en uformel og hyggelig teatercafe. Vores fokus bliver at levere den høje kvalitet, vi er kendt for – og skabe en helhedsoplevelse for gæsterne i huset”

Det bliver primært Rasmus’ søster; Camilla Vemmelund – der kommer til at stå for caféen .

 

“Hvorfor hedder caféen Fru Maja?”

Caféen er opkaldt efter Kolding ukronede restauratørdronning Maja Rasmussen. Fru Maja drev igennem en lang årrække Industrien med dets populære show SANS SOUCI. Først sammen med sin mand, og da han gik bort – tog Maja skeen i den anden hånd, og for personalet skyld valgte hun at drive forretningen videre på egen hånd, med enorm succes.

I 1967 blev desuden tildelt den ærefulde pris som ”Årets Kvinde”, for hende store engagement for byens kulturliv. Hun vandt også prisen som årets Koldingborger 1978.

Fru Maja vil officielt åbne sine døre den 26. oktober 2023 kl. 18, og Kolding Egnsteater og Rasmus Vemmelund inviterer alle til at komme og opleve denne spændende tilføjelse til Koldings kulinariske og kulturelle scene. Cafeen følger teatrets åbningstider – og åbner for gæster 1 time før forestillinger. Maden bestilles altid forud via www.kolding-egnsteater.dk

3. maj 2023

Jakob Tekla Jørgensen er ny direktør for Kolding Egnsteater

Den erfarne teaterleder tiltræder 1. juni.

Den 1. juni får Kolding Egnsteater ny direktør. Det bliver den 48-årige teaterleder Jakob Tekla Jørgensen, der stiller sig i spidsen for teatret, der har været uden direktør siden november sidste år. Teatret har været gennem en svær periode både økonomisk og organisatorisk, men med udpegningen af den nye direktør satser teatret på at lægge det bag sig. Jakob Tekla Jørgensen, der i 10 år var leder af Teater Nordkraft i Aalborg og tidligere formand for Dansk Teater, kommer aktuelt fra en stilling som Scenekunstnerisk Udviklingskonsulent i Viborg Kommune, hvor han som leder af White Hole Theater udviklede nye digitale teaterformater.

Bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn udtaler:

Det er noget af et scoop for Kolding Egnsteater, at Jakob har sagt ja til stillingen som direktør. Hans vision for teatret, hans erfaring med teaterdrift og hans omfattende kendskab til teaterlandskabet er netop den profil, teatret har brug for lige nu.”

Jakob Tekla Jørgensen har ud over sin erfaring som teaterleder siddet i en lang række bestyrelser for teatre og kulturinstitutioner, bl.a. Aarhus Teater, Teatret Møllen, CPH Stage, Udviklingsplatformen, Don Gnu og Aalborg Operafestival. Han var en af de drivende kræfter bag fusionen af de to organisationer Teatrenes Interesseorganisation og Danske Teatres Fællesråd i foreningen Dansk Teater. Også i Aalborg ledede han i 2010 en fusion af Jomfru Ane Teatret og Jako-Bole Teatret i skabelsen af det helt nye teater; Teater Nordkraft.

Jakob Tekla Jørgensen udtaler:

Jeg kan godt lide en udfordring. Det er ikke nogen hemmelighed at Kolding Egnsteater har været gennem en turbulent periode. Men teatret har et godt fundament med dygtige medarbejdere, en visionær bestyrelse, et engageret publikum og ikke mindst en dejlig teaterbygning centralt i byen. Og Kolding er en kulturby! Jeg er oprindeligt fra Fyn og har været fire år i Haderslev, så det falder mig let at forstå folkesjælen i Kolding. Jeg glæder mig til at komme i gang.
Den nye direktør har været tilknyttet teatret som kunstnerisk konsulent i foråret. Et samarbejde som alle parter altså blev så glade for, at det nu fortsætter på mere permanent basis.

For yderligere oplysninger kontakt:
Teaterdirektør: Jakob Tekla – tlf. 23 45 26 79 eller jakobtekla@kolding-egnsteater.dk
Bestyrelsesformand: Lars Bonderup Bjørn – tlf. 23 23 71 18 eller labb@ewii.com

2. juni 2022

Kolding Egnsteater har kæmpe program klar til den kommende sæson 22/23

Kolding Egnsteater har både egenproduktioner og events på programmet for den kommende sæson. “Hvis der var krig i Norden” er et af de to egenproducerede værker, der vises på Kolding Egnsteater i løbet af den kommende sæson

Kolding Egnsteater er klar med programmet for 2022/2023-sæsonen. Her venter der en bred palette af forestillinger og events, hvor der vil være lokale events med kendisser, nationale nyheder, ny dramatik og gamle kendinge. I den nye sæson har Kolding Egnsteater genindført årskortet, til en yderst favorabel pris. Nu kan du for kun kr. 600,- få adgang til al teater 365 dage fra købsdato.

Egenproduktioner er igen på plakaten

I den nye sæson præsenterer Kolding Egnsteater to egenproduktioner i form af “Hvis der var krig i Norden” og “Karius og Baktus”. Derudover er der også planlagt en Vinterrevy og Sommerrevy, som produceres i samarbejde med Nykøbing Falster Revyen og henholdsvis Kerteminde Revyen. Samtidig vi der også vil være en lang række forestillinger fra andre kendte teatre i landet.

Derudover er der planlagt en masse events, hvor succeserne “Vin & Vinyl” og “Comedy & Cocktails” vender tilbage dog i andre formater. Ex. bliver Vin & Vinyl præsenteret i samarbejde med Stig Rossen og andre kendte skuespillere, og Comedy og Cocktails bliver kombineret med Comedy Kosmonauterne. – Vi har skabt et massivt program med cirka aktiviteter for børn, unge og voksne i sæson 22/23, hvor der både er fokus på kvalitet og på at nå bredere ud til publikum, fortæller kst. teaterdirektør Martin Lyngbo.


23. februar 2022

Martin Lyngbo tiltræder som konstitueret teaterdirektør for Kolding Egnsteater

– Kolding Egnsteater skifter midlertidigt ud på chefkontoret.

Direktør Sophie Lauring er af private årsager fraværende i den kommende periode. Derfor har Sophie Lauring bedt Martin Lyngbo om at træde til. Martin Lyngbo er af Kolding Egnsteaters bestyrelse konstitueret som midlertidig teaterdirektør. Bestyrelsen er glade for at Martin Lyngbo har mulighed for at træde til.

Martin Lyngbo er prisvindende teaterinstruktør med en lang række forestillinger i ind- og udland. Gennem tolv år var han direktør på Mungo Park i Allerød. Ligeledes var han stifter af det teater, der dengang hed Mungo Park Kolding. Igennem tiden har han instrueret på teatret i Kolding og også medvirket til en lang række samarbejdsprojekter og co-produktioner. Helt tilbage til 2007, har han været en del af huset, og han har været i løbende dialog med de teaterchefer, der har været, blandt andet i overgangen fra Mungo Park Kolding til Kolding Egnsteater.

Martin Lyngbo træffes på martin@kolding-egnsteater.dk og på tlf. 26 18 35 35.

 


1. december 2021

Lys på teater afslører: Er strømmen bæredygtig?

På Kolding Egnsteater mener de det alvorligt, når de siger, de går op i grøn omstilling:

I hele december bliver teatret nemlig lyst op af otte spotlights, der skifter farve, alt efter om strømmen i kontakten kommer fra bæredygtige kilder som sol og vind og dermed er ”grøn” – eller om den er ”sort” og kommer fra fossile energikilder.

Det er energiselskabet EWII, der sammen med egnsteatret lancerer en oplysningskampagne om grøn strøm:

”Vi vil gerne sætte fokus på, at vi stadig har et stykke vej at gå, før al strømmen er grøn.  Vores opgave imens vi omstiller samfundet til 100 procent vedvarende energi, er at reducere forbruget, når det ikke er grønt,” siger Mette Daugård, der er direktør for Forretningsudvikling, Marketing og Branding i EWII Koncernen.

På teatret er der stor begejstring for den skiftende belysning:

”Vi står midt i en grøn omstilling og som almindelig borger har man måske nogle spørgsmål til alle de ændringer, der sker i ens hverdag. Denne lille oplysningskampagne om grøn strøm er lavet på en lidt skæv måde og kan forhåbentlig være et bidrag til den store, nødvendige samtale om forbrug og energi, som vi er i gang med i Danmark,” lyder det fra Sophie Lauring, direktør på Kolding Egnsteater.

Hun mener, at kulturlivet er oplagte frontløbere på den grønne omstilling:

”Mange kulturinstitutioner bruger store mængder strøm – vi bruger selv meget strøm her i huset, fordi vi har en scene, vi skal belyse og driver store sale, der skal varmes op. Så vi tænker meget over vores strømforbrug, og vil gerne være med til at hjælpe alle vores gæster til at gøre det samme,” siger Sophie Lauring.

Forbrugsvanerne koster dyrt for miljøet

Oplysningskampagnen kører hele december, og det er ikke tilfældigt.

Ifølge data fra elnetselskabet TREFOR El-Net, der er ejet af EWII Koncernen og driver el-nettet i Trekantområdet, er december den måned, hvor der bliver brugt mest strøm. Forbruger stiger støt gennem hele måneden, med lidt ekstra i weekenderne, og peaker på årets største strømsluger: Juleaften.

”I december hygger vi os hjemme, vi bager mere, vi har flere gæster, flere fridage og så vi skruer også godt op for varmen. Vi kan se mønstret i dataene, og det gentager sig år for år,” siger Casper Schmidt, der er teknisk rådgiver i TREFOR El-Net.

Men her kan teknologien hjælpe med at sortere det sorte forbrug fra – uden at give køb på hyggen, forklarer Mette Daugård:

”I samarbejde med iværksætterfirmaet Flexshape har vi udviklet den platform, der styrer lysets farveskifte, og vi laver også forsøg med teknologi til hjemmet, der skal øge opmærksomheden om at forbruge strøm, når den er grøn og ikke sort,” siger hun.

Initiativet på egnsteatret handler i bund og grund om at opfordre forbrugerne til at kigge på egne vaner, siger direktøren. Groft opridset kan man som forbruger selv se, om vinden blæser og solen skinner – her er strømmen formentlig grøn, mens Danmark stadig henter hjælp fra fossile kilder, når det er gråt og vindstille.

”Selvfølgelig skal vi stadig have lov til at spise juleanden 18.30 juleaften, men måske er der noget forbrug, som vi kan skubbe til andre tidspunkter ved at være opmærksom på, hvornår strømmen er grøn. Det fx være, at vi så venter med at starte opvaskemaskinen eller elbilopladningen i stedet,” lyder det lavpraktiske råd fra Mette Daugård.

 

For yderligere information kontakt venligst:          

Mette Daugård, direktør for forretningsudvikling, marketing og branding i EWII Koncernen, på 28 10 72 37

Sophie Lauring, direktør for Kolding Egnsteater, på 27 20 28 92


 

15. juni  2021

Kolding Egnsteater præsenterer et kæmpe program for sæson 21/22

Vi har glædet os enormt meget til at præsentere jer for vores nye sæson, 2021/2022.

Efter vores navneændring, en ny teateraftale og ikke mindst en covid-19, der lukkede stort set alle aktiviteter ned, der ikke har gjort kulturlivet nemmere, er vi så glade for at sæson 2021/2022 bliver en kæmpe fest!

“Dit, mit og vores teater” bliver i høj grad understreget af den nye sæsons brede palette af flotte forestillinger, og sjove og spændende events. Det er de lokale historier, de nationale nyheder, ny dramatik og gamle kendinge.  Her er plads til de store tanker og de små øjeblikke. Vi vil give publikum en oplevelse, som udfordrer, underholder og inspirerer.

Her er plads til alle. Dig, dine børn, dine venner og tanter. Her kan Mia på 7 år se børneteater og spise popcorn, mens Bente og Kurt på 64 år kan drikke et glas kølig hvidvin og se gamle kendinge.

 

I den nye sæson har vi fjernet årskortet, men til gengæld fået nye, og meget lave priser. Billetter til teaterforestillinger koster kun 90 kr, så der er rig mulighed for at købe til alt det du har lyst til.

Det er live og det er nu, og det bliver så godt!

I den nye sæson præsenterer vi to egenproduktioner, Syren Hawaii Undulat & Dr. Möllers Musikalske Medicin Show, samt en lang række forestillinger fra andre gode teatre fra hele landet.

Desuden har vi planlagt en masse fede events, hvor succeserne Vin & Vinyl og Comedy & Cocktails vender stærkt tilbage, men også med nye ideer og tilbud til alt fra nybagte forældre (Baby-bar, for det barslende folk) til det jazzede publikum og folk med historisk interesse.

”Vi har skabt et massivt program med ca. 150 aktiviteter i sæson 21/22 – hvor der både er fokus på kvalitet og på at nå bredere ud til publikum. Derudover har vi etableret en række stærke samarbejder med andre virksomheder og kulturinstitutioner i Kolding og omegn. ” udtaler teaterdirektør Sophie Lauring.

Vel mødt til en ny og fantastisk sæson! På dit, mit og vores teater.


29. april 2021

ERNA I KRIG

I krig og kærlighed – Alle kneb gælder i krig og kærlighed, og skal du vinde krigen, skal du have styr på kærligheden. Året er 1916, og vi befinder os under første verdenskrig, hvor krigen raser syd for Danmarks grænser. Krig, kærlighed og amoral stilles side om side i den dramatiske fortælling, hvor moderskab og nationalfølelse sættes på spidsen.

Trine Pallesen går på scenen som Erna, hvis lettere retarderede søn indkaldes til tysk militærtjeneste. Erna drager med ham i krig udklædt som mand for at beskytte ham, og granater regner om ørene på dem. Det bliver en kamp for overlevelse, hvor Erna med intelligens og rationel tænkning bevæger sig i minefeltet mellem kvindelighed og ægte mandsmod.

Historien er en gruopvækkende og absurd-humoristisk fortælling og fortælles af kun to skuespillere, der gestalter hele det store persongalleri. Trine Pallesen og Morten Kjær giver desuden fortællingen en ekstra dimension med sang og musik på scenen.

”Vi er meget stolte af at give vores bud på en måde at læse Erlings Roman. At se teater handler om live-oplevelsen, at få sat sanserne i spil og det er lige præcis det vi gør endnu mere end sædvanligt ved at flytte teateroplevelsen ud i naturen – ud hvor vi kan fordybe os”, udtaler Direktør Sophie Lauring, ”vores sanser har brug for at blive udfordret og sat i spil, så vi husker at være til stede i en travl hverdag – vi skaber åndehuller med noget på hjerte”– Sophie Lauring, direktør Kolding Egnsteater

Info: I forestillingen benyttes der røg, som er helt uskadelig for mennesker og naturen

JydskeVestkysten *****

Ungt Teaterblod *****

Iscene.dk *****

Mortenhede.dk ****

 

Fotos: Asmus Kromann Bork

25. marts 2021

Ugeavisen Kolding inviterer til stort live-event – og du kan komme med

Den 19. juni inviterer Ugeavisen Kolding i samarbejde med Kolding Egnsteater til et større live-event med både musik, live-interviews med kendte koldingensere på scenen og meget mere.
Kolding: Sæt kryds i kalenderen!

Lørdag den 19. juni fyldes Kolding Egnsteater med boder, workshops, livemusik, interviews med en række kendte koldingensere og ikke mindst en masse læsere af avisen, når Ugeavisen Kolding inviterer til stort live-event.

På selve dagen vil der været åbent hus, hvor man kan se det nye teater, der vil være forskellige workshops for både børn og voksne, og i teatrets foyer vil der løbende være live-musik, mens der i teatrets store sal dagen igennem vil være live-interviews på scenen.

– Vi vil gerne være en avis, som eksisterer i mere end bare papirform. Vi vil gerne endnu tættere på vores læsere og møde dem der, hvor de er. Derfor er det oplagt at tage vores journalistik ud af redaktionen og mødes med koldingenserne ude i virkeligheden, siger Laust Tuxen Hedegaard, som er lokalredaktør på Ugeavisen Kolding og JydskeVestkysten Kolding.

De skal på scenen.
Det er avisens journalister, som vil stå for de forskellige interviews, hvor man blandt andet vil kunne opleve:

Det vil desuden også være muligt for publikum at stille spørgsmål til gæsterne på scenen.

Eventet finder sted i tidsrummet fra klokken 10.00 til 15.00, det er gratis at deltage uden krav om bestilling af billet. Man skal blot møde op på dagen, og det vil være muligt at købe mad og drikke på stedet.

Det hele vil naturligvis foregå i overensstemmelse med gældende coronarestriktioner og med både afstand og rigelige mængder håndsprit. Skulle situationen med corona forhindre, at vi fysisk kan holde arrangementet, vil det i stedet blive live-streamet.

Følg med i Ugeavisen i de kommende måneder for yderligere informationer om eventet.

4. marts 2021

Genåbningsplan for kulturlivet?

TV Syd var forbi teatret for at tale med Souschef Sophie Villsen om vores ønsker og forventninger til en genåbningsplan for kulturlivet i hele Danmark. Klik på billedet for at se indslaget


 

1. november 2020

Kasper giver stafetten videre til Lars 

– Kolding Egnsteater får ny bestyrelsesformand pr. 1 november 2020. 

Kasper Wilton overtog formandspladsen under det turbulente forår 2020 med både Corona og lukningstrussel, og sikrede at Kolding fortsat har et egnsteater. Han har nu valgt at give stafetten videre til Lars Bonderup Bjørn – CEO hos EWII, der på formandsposten nu skal føre Kolding Egnsteater ind i fremtiden som det åbne teaterhus.

Kasper Wilton fortsætter i Kolding Egnsteaters bestyrelse, hvor han med sine stærke kompetencer som teaterdirektør for Folketeatret og sin kunstneriske viden, vil understøtte ledelsen fremover.

Med et fortsat fokus på den lokale forankring, har en enig bestyrelse valgt Lars Bonderup Bjørn som ny formand.

Bestyrelsen er af den overbevisning, at et lokalt kendskab og direkte bånd til det lokale erhvervsliv, giver stor værdi for teateret i fremtiden.

“Lars er en stærk spiller i bestyrelsesarbejdet, han er lokalt forankret i erhvervslivet og har ligeledes en kæmpe indsigt i branchen. Med andre ord, er han en kæmpe gave for Kolding Egnsteater” udtaler teaterdirektør Sophie Lauring.

2020 har været et hektisk år for teateret. Først trak byrådet stikket i februar med en udmelding om, at teateret skulle lukke ultimo 2020.

Dernæst kom covid-19, og lukkede alle planlagte forestillinger ned hele foråret. Men i maj kom forløsningen, da byrådet valgte at indgå en ny 4-årig egnsteateraftale med Kolding Egnsteater.

 

”Vi er meget glade for, at vi har indgået en aftale med Kolding Kommune om et egnsteater, der har åbenhed, mangfoldighed og stærke partnerskaber i fokus.”, udtaler Kasper Wilton.” – Det gode samarbejde mellem bestyrelse, ledelse og Kolding Kommune, sikrer at Kolding forsat har ambitiøs og kvalitetsdrevet scenekunst og underholdning i byen – til glæde for borgerne.”

 

Lars Bonderup-Bjørn er ikke fremmed i teatergenren og har i flere år siddet i Teater Nordkrafts bestyrelse og er på 12. år bestyrelsesformand hos Dacapo i Odense. Han har også selv været udøvende på Teater Nordkraft og i Dacapo. Han er nu CEO hos forsyningsselskabet EWII, hvor han af og til også udsætter medarbejderne for teatermetoder.

”Teater spiller en vigtig rolle i samfundet, for teatret kan vise mennesket, menneskers samspil og få os til at se os selv ude fra. Det er vigtigt for vores evne til at reflektere og udvikle os, vores relationer og vores samfund, og det er grundlaget for at skabe forandring”, udtaler Lars Bonderup-Bjørn.

FAKTA:

  1. 1. november 2020 tiltræder Lars Bonderup Bjørn som bestyrelsesformand for Kolding Egnsteater.
  2. 1. maj 2020 gik Mungo Park Kolding endeligt til at hedde Kolding Egnsteater som en del af en lokalforankringsstrategi, da ledelsen ønskede et mere åbent hus med flere besøgende.

Teaterledelsen består af Teaterdirektør Sophie Lauring samt Souschef Sophie Villsen

Egnsteateraftalen dækker perioden 2021-2024.

Egnsteatret har til huse i Fredericiagade.

Egnsteatret ønsker at skabe en dagligstue i midtbyen med åbne døre, adgang til toiletter, information og oplevelser. Alt sammen som skabes gennem stærke partnerskaber.

 

 

Madeleine og Drømmene – den 3. november 2020

Vi mennesker har brug for at tro på, at der er en mening med alt! Når det onde kommer snigende og angriber os, overraskes vi. Vi vakler – og for at komme op at stå igen, forsøger vi at finde mening i det onde.

I ”Madeleine og Drømmene” møder du et forældrepar, der har mistet deres datter og forsøger at finde en mening med mørket, der pludselig omklamrer deres liv, deres tanker, deres drømme. En fortælling om deres tab. Et forældrepars desperation for at finde datteren og længslen efter det der var. Men samtidig også en fortælling om behovet for orden og mening med livet versus troen på kaos. Troen på at der ikke altid findes en forklaring.

Forestillingen er inspireret af Madeleine McCann sagen, dog tilført masser af fiktion og sort magi og som derved har skabt et grumt eventyr om en pige, der inderligt ønsker at blive fundet. Forældre der søger mening gennem orden og kaos, samt temaet skyld og skam.

Forestillingen er abrupt som tanker, der afløser hinanden i fuld galop, men sætter et helhedsindtryk i én, ligesom en drøm man vågner fra og stemningen bliver siddende i brystet hele dagen.

Psykologisk krimi, græsk tragedie, Quentin Tarantinos måde at fortælle historier på, grumme eventyr og HP Lovecraft blandet sammen i én stor fortælling af den prisbelønnede dramatiker Jokum Rohde – det er hvad vi kan love jer i forestillingen ”Madeleine og drømmene”.

Rigtig god fornøjelse.

Anmeldelser:

JyllandsPosten ««««

Uddrag: “Morten Kjærs diabolske gedebuk på plateaustilletter og Amanda Bøgestrøm Isaksens spøgelsesagtige Madeleine er unikke og fremragende præstationer.” “Det afgørende er, at vi i Kolding har et egnsteater, der ikke søger at tilfredsstille gennemsnittet med feelgood-komedier og musicals, men også skaber kunstneriske udtryk, der ikke kan streames på Netflix” – Morten Hede”

JydskeVestkysten ««««

Uddrag: “På Kolding Egnsteater harder netop været premiere på “Madeleine og drømmene” og den er vel det stik modsatte af, hvad man kan finde på Netflix, selv om forestillingen også tager afsæt i mysteriet om Madeleine McCann. Men dramatiker Jokum Rhode går
ned ad en helt anden sti end tv-dokumentaristerne. For “Madeleine og drømmene” handler ikke om sagens fakta, og dette er ingen Agatha Christie-krimi, hvor den skyldige afsløres på sidste side. Den gådefulde forestilling undersøger derimod, hvordan et mysterie – et ubesvaret spørgsmålstegn – kan gribe os som mennesker og tænde fantasier, forhåbninger og drømme, der kan være svære at skelne fra virkeligheden. Har du prøvet at miste en ven eller et familiemedlem for siden at møde vedkommende i en drøm, der opleves som fuldkommen virkelig, så har du en fornemmelse af, hvor “Madeleine og drømmene” bevæger sig henad – John Petersen”

Ungt Teaterblod ««««

Uddrag: “Selve forestillingen er uden tvivl en god blanding af psykologisk krimi og en surrealistisk virkelighed. Der er enunderlæggende forståelse for, at forestillingen har en uhyggelig undertone, siden Madeleine McCann-sagen erinspirationskilden til forestillingen. Samtidigt er de fleste elementer i forestillingen urealistiske og mystiske. På grund af det sidder man tilbage med en følelse af: ”Hvad var det lige, der skete her?” – Sanne Halkjær Hebsgaard”

 

!Vær opmærksom på, der kan forekomme voldsomme scener!

SPAR 20%

KØB MINIMUM 3 BILLETTER PÅ TEATER I KOLDING.DK

  • SÅ KVITTERER VI MED 20% RABAT PÅ STORT SET ALLE FORESTILLING OG EVENTS I SÆSON 24/25*

 

 

 

*20% rabat udløses ved køb af billetter til minimum 3 forskellige forestilling/events på teaterikolding.dk i indeværende sæson.

+
Nyhedsbrev
Teaterikolding.dk er et samarbejde mellem Dronning Dorothea Teatret, Kolding Teaterforening og Kolding Egnsteater. Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bliver du opdateret på teater og andre kulturelle events i Kolding.