FRU MAJA serverer altid COMFORT FOOD – Mad lavet med kærlighed. Nyd et simpelt godt måltid, hvor der er kræset om smagen – altid med fokus på sæsonens råvarer og udvalg. Det hele er naturligvis lavet fra bunden og serveres på bordet, så det kan deles, og hyggen dermed er i højsædet.
De kan blandt andet bestille vores lækre OST & CHARCUTERI BRÆT eller vores udsøgte FRU MAJAS MÅLTID. Et måltid der tager COMFORT FOOD til næste niveau. FRU MAJAS MÅLTID kan også vælges som vegetar.
Eksempler på FRU MAJAS MÅLTID kan være:
Tabouleh med unghane, grillede springløg og fladbrød med tahin
eller
Braiseret oksenakke med knuste jordskokker, sprødt og sylt
eller
Tom’s pub curry med rissalat, ristede kikærter og grillet grønt.
–
Har De allergier eller lignende – så send os venligst en mail på frumaja@kolding-egnsteater.dk – så vi kan tage hensyn til dette. Dagens menu fremgår nedenstående eller De kan læse mere direkte på forestillingen/eventen.
Vi beder Dem huske på, at dørene åbner for bespisning en time før forestillingsstart – samt deadline for bestilling af bespisning er 1 hverdag før showet.
Bestil Deres mad når De køber billet eller direkte her på siden, ved klikke på overskrifterne eller KØB MENU knappen.
Husk, har De brug for hjælp, er De altid velkommen til at kontakte FRU MAJA via mail på frumaja@kolding-egnsteater.dk eller De kan ringe til Kolding Egnsteater på telefonnummer 2971 0000
Kolding Egnsteaters nye café er opkaldt efter Koldings ukronede revydronning Maja Rasmussen. Fru Maja drev igennem en lang årrække Industrien med dets populære show SANS SOUCI i Kolding. Først sammen med sin mand, og da han gik bort – tog Maja skeen i den anden hånd, og for personalet skyld valgte hun at drive forretningen videre på egen hånd, med enorm succes. I 1967 blev desuden tildelt den ærefulde pris som ”Årets Kvinde”, for hende store engagement for byens kulturliv. Hun vandt også prisen som årets Koldingborger 1978.
Med Rasmus Vemmelund i spidsen for caféen, er man sikret en fantastisk madoplevelse, hvor fokus er på kvalitetsråvarer, kreativitet og bæredygtighed. Ligeledes vil Fru Maja fungere som et socialt samlingssted, præcis som SANS SOUCI var det for mange år siden. Dermed får du en kulturel helhedsoplevelse i særklasse.
Revy- og varietéshow, opført om sommeren første gang i 1951 på Industrien, Jernbanegade. Idémanden bag var Marius Rasmussen, der helt frem til sin død i 1966 ledede Sans Souci sammen med sin kone Maja Rasmussen, der også blev kendt som dronningen af Sans Souci. Efter Marius’ død overtog enken Maja Rasmussen indtil 1980. Jørn Poulsen førte herefter teatret videre indtil 1987, hvorefter Hans Hansen overtog, efterfulgt af Peer Plougmann og indtil 1990 Jan Thye.
Sans Souci voksede hurtigt, især på grund af investeringer fra Kolding Kommune og andre. Efter krigen oplevede Kolding Kommune økonomisk fremgang, og derfor valgte kommunen blandt andet at støtte Sans Souci, der fik stor kultur indflydelse og betydning for byens borgere.
Selve forestillingens indhold forandrede sig meget fra 1951 til 1990. I starten fokuseredes mest på show og artisterier, mens de senere forestillinger også indeholdt revynumre, der for størstedelens vedkommende blev skrevet af Dan Christoffersen.
Også bespisningen ændrede sig. Først var det kaffe, te og kage, senere blev det smørrebrød med øl og vin nydt i salen ved lange borde. Man kunne også nøjes med at købe billet til showet.
Sans Souci appellerede meget bredt, der solgtes billetter i det meste af Jylland og på Fyn. Hvor mange af den type shows måtte lukke i 1960erne og 1970erne, holdt Sans Souci ud helt til 1990, og nåede således sin 40. sæson. Kunstmaleren Thomas L. Jørgensen leverede i næsten 25 år dekorationerne til forestillingen.
Mange berømtheder har optrådt på Sans Souci bl.a. Hans W. Petersen, Gotha Andersen, Ole Søltoft, Gustav Winkler, Elga Olga, Dario Campeotto, Grethe Sønck, Jan Schou og Birthe Kjær.
Sans Souci måtte lukke i 1989 som følge af et underskud i 1989 i millionklassen. Efter dette underskud begyndte investorer at falde fra. Underskuddet skyldtes hovedsageligt, at der var et ønske om udvidelse af spillestedet, og dette havde ført til en dyr renovation af Sans Souci.