verdensmål

VERDENSMÅLSDAG 2022

25. JUNI 2022

FRI ENTRÉ TIL ALLE AKTIVITETER PÅ VERDENSMÅLSDAGEN

Kl. 11.00 Trylleshow med Nordhøj

”Det helt utrolige-og-fantastisk-særlige-tour-de-cykel-cirkus”

De voksne udviklingshæmmede skuespillere, og verdens artister, fra Nordhøj Teater, som før corona-nedlukningerne, i 7 teatersæsoner brillerede for udsolgte sale, på Kolding Egnsteater, med alverdens kunstneriske succeser, præsenterer i anledning af Kolding Egnsteaters verdensmålsdag d. 25/6, et ekstraordinært overvældende, og helt særligt tilrettelagt program, med garanti for cykel-cirkus-discipliner publikum aldrig før har set, udført på allerhøjeste og helt særlige niveau

 

Kl. 12.00 Michael Bjerring aka Mizz Privileze

Fortæller med video og billeder om den rejse han har været på de sidste par år – både som finalist i Danmark Har Talent og i sin personlige udvikling. I foredraget sætter Michael nemlig fokus på, hvorfor han valgte at blive drag queen for at blive den rollemodel, han selv manglende i sin tid i Aalborg. Gennem humor og lidt normkritik med glitter problematiserer Michael de stereotype opfattelser af køn, som findes i samfundet og hvad de har betydet for hans egen rejse mod at sige: “Jeg tør være mig”.

Tilhørerne lærer også om LGBT+vilkår i Danmark, social bæredygtighed og dragtivistens kamp mod hadforbrydelser. Foredraget slutter med en åben og dømmefri spørge-session. Bagefter bliver Michael hængende for at tage billeder og tale med dem, der har mere på hjertet.

Om Michael: Mizz Privileze (de/dem) er Danmarks normkritisk drag queen og især kendt fra TV2’s ‘Danmark har talent’, hvor de både fik guldbuzzeren og kom i finalen, som den første drag queen i verdenen. Mizz Privileze laver underholdning fuld af overraskelser, hjerte og humor, og blev i 2020 nomineret til årets drag og årets LGBT+-person til Rainbow Awards. Dragtivisten er også kendt for at være en af stifterne af bevægelsen Lev og Lad Leve, der arbejder for at stoppe hadforbrydelser mod LGBTQI+personer.

Bag drag karakteren, er Michael som er uddannet folkeskolelærer og certificeret menneskerettighedskonsulent, men lever i dag af at sprede glæde og glitter med sin drag.

 

Kl. 14.00 Jalal fra DR dokumentarserien MACHO

Jalal Arabi kendt fra DR dokumentarserien MACHO, kigger forbi Kolding Egnsteater  i forbindelse med Verdensmålsdagen lørdag d.25.juni. Jalal lever af at lave stand-up, foredrag, værtskaber mm. Han er født i Aarhus som  pige, og bor nu i København som mand. Og selvom der kun er ca. 190 kilometers afstand i fugleflugstlinie, har det været en lang rejse at nå dertil, en rejse fyldt med bump, følelser og drømme.

Arrangementerne er lavet i samarbejde med City Kolding

 

SPAR 20%

KØB MINIMUM 3 BILLETTER PÅ TEATER I KOLDING.DK

  • SÅ KVITTERER VI MED 20% RABAT PÅ STORT SET ALLE FORESTILLING OG EVENTS I SÆSON 24/25*

 

 

 

*20% rabat udløses ved køb af billetter til minimum 3 forskellige forestilling/events på teaterikolding.dk i indeværende sæson.

+
Nyhedsbrev
Teaterikolding.dk er et samarbejde mellem Dronning Dorothea Teatret, Kolding Teaterforening og Kolding Egnsteater. Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bliver du opdateret på teater og andre kulturelle events i Kolding.