Autentisk historie om russiske flygtninge i Danmark
Første verdenskrig raser. Russiske krigsfanger flygter fra forfølgelse og krigsarbejde i Tyskland til det neutrale Danmark. Den unge idealist Ingeborg Stemann rejser til Horserød for at hjælpe med at tolke.
I mødet med de russiske flygtninge konfronteres Ingeborg Stemann med sine værdier og sit livssyn. Hun forelsker sig. Og hun beslutter sig for at skrive de russiske flygtninges beretninger ned. Hele sit liv arbejdede Ingeborg Stemann på at gøre disse fortællinger til en bog. Men bogen udkom aldrig. Ved sin død efterlod hun sig et utal af reviderede versioner af manuskriptet. De versioner har indgået i forestillingens tilblivelse.
Ungt Teaterblod ★★★★★
”Det lille skuespilhold gør det alle fremragende. Karen Nielsen har viden og autoritet som den ældre Ingeborg Stemann, hvor fornuften efterhånden er trængt ind. Sarah Juel Werner er den unge, idealistiske Stemann, som her ydes et smukt portræt med den rette omsorg og standhaftighed. Brian Hjulmann spiller alle de forskellige mands roller lige fra den nutidige historiker over lejrens kommandant og utiltalende journalist til den unge russiske fange, som Stemann ser. Det er vidt forskellige figurer, men Hjulmann løfter og levendegør dem alle..”
Kulturkupéen ★★★★★
”Forestillingen fortjener et langt liv og at blive set af mange – også i denne meget triste tid, hvor ingen ved, hvad morgendagen bringer af nye tiltag fra øst.”
Iscene ★★★★
”Rammer lige midt i dagens agenda med aktualitet og holdning svøbt i en kærlighedshistorie.”
Af: Andreas Dawe i samarbejde med Søren Iversen
Medvirkende: Brian Hjulmann, Sarah Juel Werner og Karen Nielsen
Statister: 8 mænd i deres bedste alder
Iscenesættelse: Søren Iversen
Scenograf: Julie Forchhammer
75 min.