Tænkepauser live

5. november 2024

Videnskab, teater og talkshow

Sebastian Dorset er vært, når videnskaben indtager teatret. Mød førende forskere og bliv klogere, når bøger forvandles til monologer og kommer under kærlig behandling i et anderledes og levende talkshow.

Hvis du også er fan af de små Tænkepause-bøger om store tanker så kom med, når TÆNKEPAUSER LIVE går tæt på månedens aktuelle bog. Oplev en skuespiller forvandle videnskaben til teater og mød forskeren bag bogen i en samtale med aftenens vært, journalist og komiker Sebastian Dorset. Publikum har mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Billetter kan købes med og uden FRU MAJAs MÅLTID – bemærk, ønsker de at spise sammen som gruppe – køb venligst billetterne samlet eller send en mail med info til frumaja@kolding-egnsteater.dk

Derudover kan der købe et eksemplar af månedens Tænkepause-bog, og baren er åben både før og efter arrangementet.

TÆNKEPAUSER LIVE foregår i et unikt samarbejde med Aarhus Universitetsforlag, som hver måned udgiver en ny bog i den populære serie Tænkepauser. Heri formidler topforskere fra landets universiteter deres viden om alt fra tyngdekraft og sagaer til penis og døden. Forlaget kalder det viden til hverdagen. Anmelderne kalder det genialt. Produceret af Nørrebro Teater.


Program:

Kl. 18.30 – Fru Majas Måltid

Kl. 19.30 – Sebastian Dorset  byder velkommen

Kl. 19.35 – MONOLOG

Kl. 20.00 – Pause

Kl. 20.15 – 21.15 – Vi mødes på KOLDING BIBLIOTEK til foredrag med forskeren og forfatter på aftenens TEMA

I samarbejde med Books & Beans og Kolding Bibliotek


 

AFTENENS TEMA ER: RUMMET 

Om bogen:

Et uhyggeligt Mars-ansigt, en måne med gejsere og et underjordisk hav, en sten på størrelse med et ikea-varehus, en trilliard jordkloder. Rummet over os rummer både ufattelig skønhed og spændende scenarier for fremtiden. Siden tidernes morgen har mennesker kigget op og drømt om at rejse i rummet og finde liv på andre verdener end vores. Nogle få verdener har haft besøg fra Jorden af mennesker, robotter eller rumfartøjer. I fremtiden vil mange flere følge efter og bringe endnu mere kæbetabende viden hjem, som kan være med til at sætte vores eksistens som livsform i perspektiv. Kom med på en åndelig rumvandring, hvor vi leder efter Jordens tvilling, tager med rumhunden Laika i kredsløb om Jorden og besøger nære og fjerne kloder.

 

On forfatter:

Ole Eggers Bjælde er museumsinspektør og astrofysiker ved Science Museerne ved Aarhus Universitet. Ole er optaget af rummet og alle dets mysterier med særlig fokus på formidling, så det ufattelige bliver til at fatte. I de sidste femten år har han arbejdet med astronomi og med læring og hjulpet mennesker i alle aldre med at blive fascineret af det uendelige univers, vi bor i.

05. nov tirs / KL. 19:30
Tænkepauser Live - Rummet

SPAR 20%

KØB MINIMUM 3 BILLETTER PÅ TEATER I KOLDING.DK

  • SÅ KVITTERER VI MED 20% RABAT PÅ STORT SET ALLE FORESTILLING OG EVENTS I SÆSON 24/25*

 

 

 

*20% rabat udløses ved køb af billetter til minimum 3 forskellige forestillinger/events på teaterikolding.dk i indeværende sæson.

+
Nyhedsbrev
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bliver du opdateret på teater og andre kulturelle events i Kolding.